Triplans historie - Fra Triva til Triplan

1946

Trivas grundlæggere 1946

Triva grundlægges i januar 1946 af de tre unge pladesmede Erling Jensen, Louis Jensen og Aage Andersen som ejere og partnere. Alle tre er udlært på Vølund Smede- og Maskinfabrik, som bl.a. producerer industrivaskemaskiner og arbejder med olierede og rustfri tyndplader.

1952

Triplan lamelstansemaskine 1952

For at realisere de mange forskellige opgaver udvikler Triva egne maskiner. Udover de mange forskelligartede smedeopgaver begynder der nu også at være en efterspørgsel efter Trivas egen-producerede maskiner. I 1952 lancerer Triva den første egen-producerede serie af håndbetjente lamelstansemaskiner, som sælges igennem mange år.

1954

Triplan lamelstansemaskine 1954

Med flere ansatte og opgaver af større og mere kompliceret art, forandrer Triva sig gradvist fra at være en traditionel smede- og ventilationsvirksomhed til at blive en udvikler af tyndpladeprodukter og maskinanlæg til klipning, stansning, valsning samt efterbearbejdning af disse. I 1954 udvikler Triva den første mekanisk drevne lamelstansemaskine med hurtigt udskiftelige værktøjsenheder.

1957

Triva kikkertkuppel Brorfelde-observatoriet

I 1957 bygger og monterer Triva Brorfelde-observatoriet Schmidts kikkertkuppel. Observatoriet blev taget i brug i 1953 og fungerede indtil 1996 som aktivt observatorium. I DR´s julekalender "Julestjerner" fra 2012, spiller Brorfelde observatoriet en stor rolle som omdrejningspunkt for handlingen.

1961

Triplan facadebeklædning Rigshospitalet

Trivas erfaringer med fremstilling af tyndprofil-materiale på selvudviklede valsemaskinanlæg fører til produktion af millioner af meter aluminiumsprofiler til de første termovinduer i 60’erne. Triva udfører facadebeklædningsopgaver, bl.a. til det nye Rigshospital fra 1961 til 1962.

1967

Triplan flytbart vægsystem 1967

I årene 1966-67 begynder Triva på at udvikle en stålkonstruktion for et flytbart skillevægsystem. Hensigten er at finde en erstatning for de traditionelle faste finerede/spartlede vægge. Kriterierne for systemet er, at det skal være nemt at installere, stabilt men samtidigt fleksibelt og økonomisk. For-producerede paneler og tilbehør skal nemt kunne hænges op.

1968

Produktion Trivas flytbare skillevægssystemer

Gennem en fire til fem-årig periode bliver basis-systemet udviklet og tilpasset til den fulde tilfredshed for arkitekter og installatører. Herefter bliver det udvidet med mere end ti forskellige designede vægsystemer, som alle kan kombineres og udskiftes til talrige variationer. Trivas flytbare skillevægssystemer bestilles af mange inden- og udenlandske arkitekter og byggefirmaer.

1975

Triva brand- og lydklassificering 1975

I årene omkring 1975 blev der gennemført brand- og lydklassificering på mange forskellige vægtyper. Triva får efterhånden en stor viden omkring brandvægge - en viden som ligger til grund for dagens store udbud af lyd- og brandklassificerede vægge.

1983

Triva udvider produktionen 1983

Triva dækker med overtagelsen af tilstødende grunde nu Industriskellet 12-18. Der opføres yderligere to nye haller, og der rådes nu over fire produktions- og lagerhaller med tilstødende administration.

 

I 1988 introduceres Triplan som varemærke.
Triva overgår fra, igennem mere end 20 år, at have været en anonym underleverandør af skillevægge til at markedsføre sit eget varemærke.

1992

Triplan-vægge monteres i Lagos

Igennem en lang årrække er Triplans kontorvægge blevet videreudviklet med henblik på at opnå en hurtig og præcis montage af enhver håndværker uden brug af dyrt special-værktøj. Nigerian National Petroleum Company vælger Triplan kontorvægge til deres nye hovedkontor i Lagos. Triplan leverer 10.000 m² kontorvægge som problemfrit bliver monteret af lokale folk.

2001

Triplan brandglasvæg 2001

Triplan starter udviklingen af en ny glasvæg, Centura. Udviklingens hensigt er at skabe en ny glasskillevæg, som matcher de mest kritiske brandkrav. Desuden etableres et nyt showroom for Triva GmbH i Düsseldorf. Triplan råder nu over permanente showrooms i Luxembourg, London, Antwerpen, Düsseldorf og Ishøj.

2008

Triplan stålprofiler til gipsvægge

Lancering af program for rågipsvægge. Programmet udbygges konstant, Triplan opnår markedets hurtigste leveringstider og har direkte salg til danske håndværksmestre.

2011

Triplan workshopdag 2011

Triplan eksperimenterer med udvikling af nye vægsystemer, der imødekommer høje krav til montagevenlighed, transport og design. Vi afholder en vellykket workshop-dag, hvor kunderne
kan se produktion, showroom og produkter.

2012

Klaus Groth, administrerende direktør, Triplan

Klaus Groth Larsen udnævnes til administrerende direktør.

2013

Triplans TP Litefull glass wall

Triplans TP Lite Fuldglasvæg produceres nu i aluminium med 2-delt bundskinne og en 50 mm smal T-formet alu-dørkarm med smigsamling, der let kan monteres på pladsen.

 

Reaktionen fra håndværksmestre og montører verden rundt har været overvældende positiv: Meget enkel at sætte op og ukompliceret karmmontage. Let at opnå en flot finish.

 

Triplan har her en fuldglasvægsløsning der imødekommer markedets krav til både design, montage og priser. Triplan udvikler nyt brandvægs-system TP Fire i et slankt og elegant stålrammesystem. TP Fire overholder samtidig de højeste krav til brand og æstetik. Der investeres i automatisk saveanlæg og bearbejdningsmaskine, og Triplan har en smedeafdeling specialiseret til produktion af TP Fire stålprofiler og alu-komponenter. 

2015

Triplan dansk produktion 2015

Triplan indfører nyt produktions- og lagerstyrings-system. Vi har inden for kort tid sporbarhed på visse produktgrupper og står over for ISO 9001 Kvalitetsstyring. Vores TP-serie består med produktet TP Acoustic nu af både brand-, akustik- og fuldglasvægge.

2018

Triplan opdaterer løbende produktionen. Vi råder over en moderne maskinpark med bl.a. fuldautomatiske valse- og pakkemaskiner, robotter for gipsbearbejdning, bearbejdningscentre og meget mere. Triplan er ISO 9001 og EN 1090-certificeret og har MK-godkendelser på både gipsvægge og etagedæk.

2021

Triplan er stadig den dag i dag en 100 % danskejet virksomhed med al produktion i Danmark, og Triva / Triplan kan i 2021 fejre 75 års jubilæum.

 

Vi har udviklet TRIPLAN LITE® glasvægsserien, et enkelt system med både brand- og lydegenskaber. Vi leverer glasvægge til nogle af de største og mest prestigefyldte byggerier og har sideløbende en stor produktion af stålprofiler til byggeriet. 

2023

Triplan leverer stålprofiler via Danmarks førende trælaster og forbereder en fremtid med nyt moderne domicil i Ringsted. Vores mål er at være på forkant med udviklingen med alt hvad vi laver. Hver gang.

 

Til toppen

Til toppen


 

 

Triplan-systemerne anvendes af mange virksomheder verden over:

Barclay Bank, Nottingham, UK

British Aerospace, London, UK

Carlsberg, København, Danmark

Ericsson, Warszawa, Polen

Daimler-Benz, Bremen, Tyskland

Coca-Cola, Warszawa, Polen

DHL Cargo Center, Frankfurt, Tyskland

ESSO Petroleum, UK

Black & Decker, Istanbul, Tyrkiet

German Airbus, Hamborg, Tyskland

Air China, Beijing, China

A.P. Møller Hovedkontor, DK

BEC, Roskilde, DK

Telefonica HQ, Madrid, Spanien

Vestas, DK

Freshfields Bruckhaus Deringer, UK

L'Oreal, Suzhou, Kina

Nokia, Helsinki, Finland

Metronome, København, Danmark

Ogilvy & Mather, Canary Wharf, UK

Rank Xerox, Helsinki, Finland

DEC ­ Digital Electronic Corp. ,Rusland

Philips Electronics, London, UK

Mærsk Medical, Danmark

Biogen, DK

Centre f. Government Affairs of State Council, Beijing, China

Company House, Odense+Kolding, DK

DR-Byen, Ørestad, DK

Shell, Aberdeen, UK

Deutsche Bank, London, UK

Daimler-Chrysler (Mercedes), Dubai UAE

Nissan, Dubai UAE

Siemens, Helsinki, Finland

3M, Zwijndrecht, Belgien

BBC, London, UK

Agfa Middle East, Dubai, UAE

Royal Saudi Airforce, Jeddah, Saudi Arabien

Saudia - Saudi Arabia Airlines, Jeddah, Saudi Arabien

Lego, DK

Novo, Kalundborg, DK

Operahuset, Oslo, Norge

Taiba HQ, Medina, Saudi Arabien 

Til toppen

Til toppen