ØSTRE LANDSRET - NY BÆREDYGTIG RETSBYGNING

 
 

Glasvægge fra Triplan i DGNB-Guld-byggeri 

Østre Landsret har i årevis holdt til i bygninger i Bredgade og Fredericiagade - nu er tiden kommet til at flytte i en ny, fremtidssikret og bæredygtig bygning. Ønsket om en mere tidssvarende og funktionel bygning for både ansatte og brugere - og en samlet adresse - har fået Østre Landsret til at rykke teltpælene op og flytte til det nye bæredygtige byggeri i Nordhavn.

 

Et hus med kontraster
Bygningens funktioner er en balanceakt mellem fuldt offentlige og helt private funktioner, og det udtrykkes tydeligt i arkitekturen. Overalt i bygningen ses kontrasten mellem det åbne og lukkede afspejlet både i designet og det avancerede funktionsdiagram, der nøje skelner mellem private og offentlige områder.

 

 

Triplan fuldglasvægge på alle etager
Triplan har designet og produceret alle husets glasvægge. Med fuldglasløsningen TRIPLAN LITE® leveres både lyd-, brand- og klassiske fuldglasvægge til kontorer og møderum i et ensartet design. Øverst i huset er etagerne dedikeret landsrettens personale. Nederst i huset er der offentlig adgang til retssale mm., og der er desuden et stort cafeareal.

 

Al montering af TRIPLAN LITE® fuldglasvæggene er udført af DN Tømrer.

Se mere om Østre Landsret i artiklen på byggematerialer.dk her

 

 

Find mere information om TRIPLAN LITE® fuldglasvægge her

Få mere at vide om vores udvalg af døre til glasvægge her

 

 


 

OM BYGGERIET

 

Adresse: Østre Landsrets Plads 1, 2150 Nordhavn

 

Arkitekt: Henning Larsen Architects A/S

 

Entreprenør: A. Enggaard A/S

 

Rådgiver: Norconsult A/S

 

Bygherre: Bygningsstyrelsen


Udførelsesperiode: 2022