Limfjordsteatret

 

 

 

 

Limfjordsteatret

I det nye cirkelformede Limfjordsteater er kultur, idræts- og undervisningsfaciliteter samlet under et tag, og huset rummer både teatersale, åbne værksteder og et spændende foyerareal langs facaden. Huset er tegnet af danske CEBRA i samarbejde med Arkitekt Boris Broman Jensen.

Triplan har leveret glasvægsløsninger med høj brandmodstandsevne til det ny teater, der med sin klare cirkulære form er et markant vartegn og et spændende kulturbyggeri. Her understreger TRIPLAN LITE® glasvægssystemets lethed husets smukke arkitektoniske udtryk.  

 

Multifunktionelt hus 360° rundt

Teatret er i to etager og er designet med bokse i beton i forskellige størrelser placeret i den cirkulære grundplan og indeholdende de forskellige funktioner. Øverst afsluttes med TRIPLAN LITE® brandglaspartier med smalle sprosser og profiler i aluminium, der farvemæssigt matcher betonen og danner en fin kontrast til den sorte tagkonstruktion. Langs facaden opstår et smukt foyerrum i husets fulde højde.

 

Brandsektionspartier i fuld højde

Facadens store cirkelslag med en diameter på 37 meter understreges af de markante limtræskonstruktioner, og brandsektionspartierne i husets fulde højde skulle helst have et diskret og elegant udtryk, der ikke ville bryde den arkitektoniske effekt af facadens stærke geometriske form.

Med Triplans nye brandgodkendte glasvægsløsning TRIPLAN LITE® er dette lykkedes efter hensigten. Brandglaspartierne, der er indbygget i en let stålkonstruktion har et enkelt udtryk og forstyrrer ikke opfattelsen af facadens cirkulære form. Glasset er monteret i slanke profiler og har smalle sprosser i aluminium.

 

Få mere at vide om TRIPLAN LITE® brandglaspartier her


Se nyheder fra Triplan her


 

 

OM BYGGERIET

 

Adresse: Skolegade 14, Nykøbing Mors

 

Arkitekt: CEBRA Arkitekter og Arkitekt Boris Broman Jensen

 

Entreprenør: Fagentreprise

 

Ingeniør: A&I Rådgivende Ingeniører


Bygherre: Limfjordsteatrets Byggefond


Udførelsesperiode: 2018 - 19