TRIVA | TRIPLAN har 75 års jubilæum

1946 - 2021

Carlsbergs nye hovedkontor er et smukt og bæredygtigt hus med høj æstetisk kvalitet og et fint materialevalg. TRIPLAN LITE® glasvæggene understreger den lyse og lette arkitektur og ønsket om et transparent hus til glæde for både gæster og medarbejdere.
Carlsbergs nye hovedkontor. TRIPLAN LITE® glasvægge.

 2021 er et særligt år for Triva / Triplan. I år kan vi fejre vores 75 års jubilæum.

Gennem de 75 år har vi udviklet os fra en traditionel smedevirksomhed til at blive en digitaliseret og topmoderne producent af glasvægge og bygningsprofiler. I 75 år har vi udviklet kvalitetsprodukter og udvidet vores kompetenceområder, og det har vi tænkt os at blive ved med.

 

Det er i skyggen af et 2020 i Coronakrisens tegn og med deraf følgende vanskeligheder for virksomheder landet over, at vi kan fejre vores jubilæum, og vi er kede af ikke at kunne fejre det sammen med vores kunder og samarbejdspartnere. Vi er til gengæld glade og lettede over at stå stærkt og stadig være en stabil virksomhed i god udvikling.

 

 

Triva, senere Triplan, grundlægges i januar 1946 af de tre unge pladesmede Erling Jensen, Louis Jensen og Aage Andersen som ejere og partnere.
Trivas grundlæggere 1946

Grundlagt 1946

Det var heller ikke nemt for 75 år siden, da TRIVA blev grundlagt lige efter årene med tysk besættelse. Efterkrigsårene led under stor vare- og materialemangel, hvorfor man med opfindsomhed og håndelag måtte organisere og fremtilstille sine råvarer og hjælpemidler selv. 

 

Triva grundlægges i januar 1946 af de tre unge pladesmede, Erling Jensen, Louis Jensen og Aage Andersen som ejere og partnere. Alle tre er udlært på Vølund smede- og Maskinfabrik, som bl.a. producerer industrivaskemaskiner og arbejder med olierede og rustfri tyndplader.

 

På forunderlig vis kommer Triva i besiddelse af en stak tredjesorterings pladeparti, som bruges til at producere Trivas første produkt: En børnespade. I februar 1946 giver den lokale isenkramforretning Triva den første ordre på et parti børnespader. Det bliver til mere end 1.000 stykker, og hermed er Triva i gang.

 

 

Trivas første produkt: En børnespade. Fremstillet af en stak tredjesorterings plader i 1946.

75 år med fokus på kvalitet

I dag er Triplan, introduceret som varemærke i 1988, stadig en familieejet virksomhed med et topmoderne produktionsapparat. Alle vores produkter bliver produceret i Danmark af specialiserede medarbejdere. Vi leverer alle former for bygningsprofiler og glasvægge til nogle af de største og mest prestigefyldte byggerier.

 

Al produktion foregår på Triplans egen fabrik, hvor meget er sket, siden virksomhedens tre grundlæggere tændte kontakten til den første valsemaskine. I dag vi har en moderne maskinpark med robotter og fuldautomatiske valse- og pakkemaskiner og et CAD-styret skæreanlæg. Alt sammen for at gøre produktionen effektiv og sikre, at den kan bibeholdes i Danmark.

 

 

Vi er specialister i bearbejdning af tyndplader i alle størrelser og kan udføre klip og buk-opgaver i længder op til 4200 mm. Med lang erfaring og knowhow, kan vi levere hurtigt – også når det gælder specialprofiler.
Triplan klip og buk

75 years with skilled employees

We celebrate with the anniversary the pioneering spirit and the innovative solutions that have characterized Triva, and later Triplan, and which have created the success story that Triplan is today.

For Triplan, the anniversary is also an opportunity to reflect on the path that we will take in the future. And there is no doubt - we must continue to develop the company and that in a more sustainable direction. With environmental product declarations, focus on sustainable production and as little waste as possible. All this is supported by our competent staff of employees, who together with our modern production plant form the backbone of Triplan.

 

If you are interested in gaining more knowledge about Triplan's business history, you can read more here:

 

 

Read about the history here